Share with:


חלבי

אופן הכנה

קטגוריית עוגות בחושות
קטגוריית מאפינס
כמה פשוט – ככה טעים
הערה – ניתן להכין מהבלילה מאפינס במקום עוגה
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מדליקים תנור לחום של 170 מעלות
רינג מלבני גודל 36 סנטימטר על 26 סנטימטר עטוף בנייר אפיה ונייר כסף
הרינג מונח על משטח אפיה

מצרכים לטבלאות שוקולד לעיטור – אופציונלי
200 גרם ביסקויטים בטעם שוקולד
125 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר
3 כפות קקאו

אופן ההכנה …
במעבד מזון טוחנים את הביסקויטים לאבקה שמים בקערה את שאר המצרכים וממיסים אותם מיקרו בפולסים ומערבבים עד לאיחוד
מוסיפים לקערה את הביסקויטים ומערבבים היטב
דוחסים את המסה לתבניות ומפלסים
מקפיאים לפני חילוץ
מצרכים לעוגה …
5 ביצים גודל לארג'
2 כוסות סוכר (400 גרם)
2 סוכר וניל
¼1 כוסות שמן (300 מ"ל)
½2 כוסות מיץ תפוזים או מים פושרים (600 מ"ל)
כוס קקאו (140 גרם)
½1 כוסות קוקוס (135 גרם)
3 כוסות קמח (420 גרם)
2 אבקת אפיה (20 גרם)

אופן ההכנה …
מקציפים את הביצים עם הסוכרים במהירות גבוהה עד לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את הבלילה לרינג ואופים את העוגה כ40 דקות או עד שהיא מוכנה
(אני דוחסת את החלק העליון של העוגה עם משטח מלבני מיד כשאני מוציאה אותה מהתנור כדי לשטח אותה עד כמה שניתן)
מצרכים לגנאש שוקולד…
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה…
מחממים בקערה במיקרו את השמנת עם השוקולד – או בבן מרי ומערבבים בין לבין עד לאיחוד (רצוי לבלדר לגנאש מבריק יותר)
יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ולאחר כ15 דקות מניחים מעל את טבלאות השוקולד ומקשטים לפי טעמכם
מקפיאים את העוגה כשעתיים לפני שמחלצים אותה מהרינג ומעבירים אותה למשטח הגשה
חותכים מסביב מעט מהקצוות כדי לגלות את הדופן היפה של העוגה ומתענגים

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגה שילדים מאוד אוהבים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

355 מתכונים