Share with:


ללא גלוטן כשר לפסח פרווה

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות 36 יחידות (תלוי בגודל העוגיה)

מצרכים…
400 גרם קמח שקדים (4 כוסות)
450 גרם סוכר (2 ועוד 1/4 כוסות)
180 מ"ל מיים (3/4 כוס)
9 כפיות מיץ לימון

אופן ההכנה…
שמים בסיר את הסוכר והמים ומרתיחים עד ל120 מעלות (מתקבל סירופ)
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את השקדים הטחונים ומוסיפים את הסירופ בהדרגה ולאט לאט תוך עירבול תמידי במהירות בינונית במשך כ5 דקות
(מידי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים מדופן הקערה את מה שנצמד אליה) בין לבין מוסיפים כפית אחר כפית של מיץ לימון עד שכל המסה תהיה אחידה בגוש אחד כמו בצק פריך
(יש מצב שלא תצטרכו את כל כמות הלימון שרשומה
לסיום מעבדים ידנית את הבצק שנוצר על גבי השיש עד לאיחוד סופי (ניתן לאחסן את המרציפן בקופסא סגורה בארון מספר חודשים או במקרר)
דוחסים את המרציפן לתבניות היעודיות ומשטחים את המסה
מניחים את התבניות מכוסות בנילון בטמפרטורת החדר מספר שעות אפשר גם יום שלם לפני שמחלצים את עוגיות המרציפן מהתבנית
(אם המרציפן מעט קשה לעבודה
…מרטיבים את כף היד במעט מים ומעבדים אותו עד שהוא מתגמש ונוח יותר לעבודה)
מצרכים למרציפן שוקולד מהיר לעיטור…
כוס קמח שקדים
3 כפות קקאו
3 כפות מייפל

אופן ההכנה …
במעבד מזון טוחנים את המצרכים מספר דקות עד לאיחוד
מעבירים את המסה לשקית נילון ומעבדים אותה ידנית עד למראה מרציפני (זה קורה מהר)
דוחסים היטב עם האצבע מעט המסה לתבנית הסיליקון ומשטחים אותה (אם המסה נדבקת ליד ומקשה לדחוס…
מנקים את האצבע בסמרטוט לח וממשיכים כרגיל
(המסה מפרישה שומן כשדוחסים אותה לתבנית אך בזמן היבוש זה מתמצק בחזרה)
מחלצים בעדינות את הפרח אל משטח עם שקית נילון
ומשאירים מכוסה ליבוש לילה (ממלאים כל פעם פרח אחד ומחלצים אותו)
למחרת מניחים את הפרחים על גבי עוגיות המרציפן ומתענגים

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

מרציפן בריבוע…מושלם לפסח ולכל השנה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים