Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית..מידות אוניברסליות

להכין קודם את מלית התמרים ולהקפיא…
בצק…
בסיר בינוני לקלות 500 גרם סולת על חום נמוך תוך כדי עירבוב לעיתים קרובות כרבע שעה…
לשים את הסולת בקערה ולהוסיף לה…
3/4 כוס קמח (116 גרם)
1/2 כוס סוכר (90 גרם)
1/2 כוס שמן חם (120 מ"ל)
מעט גרידת לימון
סוכר וניל או תמצית וניל
כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
ללוש את כל החומרים ידנית מספר דקות ולהניח מכוסה חצי שעה למנוחה
מלית תמרים…
250 גרם תמרים ללא חרצנים
2 כפות שמן (20 מ"ל)
כפית שטוחה קינמון
לאחד את כל החומרים במגימיקס ולהכין כדורים קטנים גודל כפית שיתאימו לגודל העוגיה ולהקפיא…
סירופ למזיגה מעל העוגיות…
2 כוסות סוכר (358 גרם)
כוס וחצי מים (360 מ"ל)
חצי כוס מיץ לימון (120 מ" ל)
לקחת מידת בצק שתתאים לגודל העוגיה (אני השתמשתי בגודל של כף מדידה…) ולפתוח אותה ביד בין 2 נילונים…להניח בתוכה את המלית ולסגור לכדור ולדחוס אותו בעדינות לתבנית המתאימה ולישר מפלס… לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כחצי שעה עד השחמה
להניח את העוגיות על גבי רשת ולצקת עליהן מהסירופ כשהוא חם
בתאבון 😋

מקרוד במלית תמרים_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

123 מתכונים