Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית… מידות אוניברסליות

מצרכים לבצק…
2 כוסות סולת… 200 גרם מחמאה (100 גרם מומסת ו-100 גרם רכה) 2 כוסות קמח לבן רגיל…חצי כוס אבקת סוכר… כפית אבקת אפיה… שלושת רבעי כוס מיים

מלית…

400 גרם תמר מג'הול(מגולען)
100 גרם אגוזים קצוצים… קינמון

הוראות הכנה…

ממיסים במיקרו 100 גרם מהמחמאה בפולסים כ-40 שניות בעצמה בינונית למרקם ומראה חלבי ולא שקוף(אם נשארו גושים קטנים של מחמאה שלא נמסו זה בסדר) בקערה יוצקים את החמאה
הפושרת על הסולת ומערבבים בין כפות הידיים מכסים ומשהים כשעתיים לפחות בטמפרטורת החדר (נועד לרכך מעט את הסולת)בנתיים מכינים את המלית

אופן הכנת המלית…
מעבירים את כל חומרי המלית יחד למעבד מזון וטוחנים למרקם הרצוי יוצרים מהתמרים כדורים קטנים(כך יהיה יותר נוח למלא את הבצק) ומניחים בצד

ממשיכים עם הכנת הבצק…
מוסיפים למסה את הקמח ואבקת האפיה..המחמאה והמיים ולשים רק עד איחוד חומרים.
משהים את הבצק מכוסה כ-10 דקות…
מכינים כדורים מהבצק ויוצרים גומה ומרחיבים את הגומה בתנועות סיבוביות(כמו שמכינים קובה)מניחים בגומה כדור של תמרים וסוגרים מניחים בתבנית סיליקון…משטחים ביד ואופים בחום של 170 מעלות עד הזהבה קלה

מצננים ובוזקים אבקת סוכר

בתאבון 😋

מעמול_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים