Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אונברסליות

המצרכים לבצק…
150 גרם סולת
250 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה רכה
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
50 גרם אבקת סוכר
מעט תמצית וניל
2 כפות עראק

מצרכים למלית…
80 גרם קשיו
80 גרם אגוזי בונדק
80 גרם פיסטוק
חצי כוס סוכר חום
כפית קינמון
רבע כוס שמן קוקוס
רבע כוס דבש

מצרכים לדבש…
כוס מיים
כוס סוכר
רבע כוס לימון

אופן ההכנה הבצק…
מערבבים במגימיקס חמאה… סולת… קמח… אבקת אפיה… מלח ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת פירורית
מוסיפים את הערק ומערבבים עד שמתקבל כדור בצק מכסים בניילון ומניחים למנוחה של מספר שעות

אופן הכנת המלית…
טוחנים במגימיקס את האגוזים
למרקם פירורי קטן… להוסיף סוכר
קינמון שמן קוקוס ודבש ולערבב עוד דקה

אופן הכנת הדבש…
לבשל את המצרכים עד לסמיכות קלה

לוקחים מידת כף מהבצק ומשטחים אותה ידנית על גבי שקית ניילון… מניחים במרכז כפית מהמלית וסוגרים בעדינות… ממלאים את הסיליקון ודוחסים היטב אופים בחום של 160 מעלות עד הזהבה… מצננים ומוציאים מהתבנית… ממלאים את השקעים במלית ויוצקים מעל מעט דבש

לפני הגשה זורים אבקת סוכר
יוצא כ45 יחידות

בהצלחה 🌷

מעמול עם אגוזים בפנוכו ומעל_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים