Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
ניתן למלא את המוס בכוסות…לפזר מעל שוקולד קצוץ ולהתענג (במקרה הזה מוותרים על מסת הג'לטין)

מצרכים…
7 גרם ג'לטין
35 מ"ל מים
550 גרם שוקולד חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות ליקר קפה
4 חלמונים
18 גרם סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה…
מערבבים את הגלטין עם המים ונותנים לו לנוח 20 דקות
שמים בסיר את השמנת המתוקה (250 מ"ל)
ומרתיחים אותה
מוסיפים לשמנת את השוקולד ואת הליקר ומערבבים עד לאיחוד
בקערה נוספת טורפים את החלמונים והסוכר לתערובת אחידה
לוקחים כף אחת ממסת השוקולד ומכניסים אותה למסת החלבונים ומערבבים מהר ושוב לוקחים כף נוספת ומעבירים אותה למסת החלבונים ומערבבים וחוזר חלילה עד שמסת החלמונים מתחממת בהדרגה (לאחר מספר כפות התהליך מתבצע)
מעבירים את תערובת החלמונים לסיר עם השוקולד ומערבבים עם לקקן כל זמן הבישול ועובדים על להבה נמוכה עד שהמסה מסמיכה מעט (או מגיעה לטמפרטורה של 82 מעלות)
מוסיפים לסיר את הג'לטין ומערבבים היטב
מצננים את תערובת השוקולד במשך כ-15 דקות בטמפרטורת החדר (לפני שמוסיפים לה את השמנת המוקצפת)
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה (500 מ"ל) עד למרקם יוגורט ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד
יוצקים את המוס לתבניות היעודיות ומקפיאים במשך לילה לפחות

מצרכים לריסוס שוקולד…(אופציונלי)
200 גרם שוקולד
100 גרם חמאת קקאו
מעט צבע מאכל לפי דרישה
ממיסים את המצרכים עד לאיחוד ומניחים אותם במיכל ריסוס שמיועד לשוקולד
מחלצים את המוסים מהתבניות ומניחים אותם מעל רשת
מרססים אותם במרחק של 30 סנטימטר כשהמסה השוקולדית לריסוס בטמפרטורה של 36 מעלות

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מוס שוקולד קפה בציפוי של שוקולד מרוסס_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

359 מתכונים