Share with:


חלבי

אופן הכנה

מרכיבים
7 גרם ג'לאטין
35 מל' מים
550 גרם שוקולד חלב
250 מל' שמנת מתוקה
כף נס קפה
כף ליקר קפה אכותי
קורט מלח
3 חלמונים
18 גרם סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנת המוס
מערבבים את הגלטין עם המים ונותנים לו לנוח 20 דקות .
שמים בקערה בן מארי את השוקולד עד שהוא נמס לחלוטין.
בסיר קטן שמים שמנת קפה נמס ומלח ומחממים עד לסף רתיחה.
במקביל טורפים יחד חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
השוואת טמפרטורות: יוצקים בערך 1/3 מכמות תערובת החלב החמה לתוך החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מחזירים את תערובת החלמונים לתוך הסיר ומערבבים היטב.
ממשיכים לבשל את התערובת על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב בלקקן עד שהיא מסמיכה קלות ומגיעה לטמפרטורה של 82 מעלות.
ממיסים את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נוזלי מוסיפים פנימה ומערבבים היטב.
מסננים את התערובת ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
מצננים את תערובת השוקולד במשך כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה.
מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד.
יוצקים את תערובת המוס לתבניות ומקפיאים במשך לילה לפחות

ריסוס שוקולד…
להמיס 200 גרם שוקולד לבן..עם 100 גרם חמאת קקאו…למלא במיכל הריסוס…ולרסס בטמפרטורה של 36 מעלות…
בתאבון 😋

מוס שוקולד מושחת_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

123 מתכונים