Share with:


ללא גלוטן כשר לפסח פרווה חלבי

אופן הכנה

מאפינס קוקוס שוקולדי ללא קמח – 18 יחידות תלוי בגודל שתכינו
קטגוריות מאפינס (מתוק)
קטגוריית עוגות בחושות
קטגוריית פסח
קטגוריית ללא גלוטן
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
הערה – ניתן להכין מהבלילה עוגה במקום מאפינס
תבנית נון סטיק שמיועדת למאפינס משומנת ומקומחת
מחממים תנור ל160 מעלות

מצרכים…
4 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)
סוכר וניל
¼1 כוסות קרם קוקוס (300 מ"ל)
2 כפות מחוקות קפה נמס אינסטנט (8 גרם)
1/2 כוס קקאו (70 גרם)
⅓3 כוסות קוקוס (300 גרם)
אבקת אפיה (10 גרם)

אופן ההכנה…
מקציפים את הביצים עם הסוכרים עד לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את הבלילה לשקעים שבתבנית (מידה מחוקה של 1/3 כוס לכל שקע – המסה סמיכה)
אופים את המאפינס כ30 דקות או עד שהם מוכנים (בודקים עם קיסם)
מצננים היטב את המאפינס לפני שמחלצים אותם מהתבנית ומניחים אותם על משטח הגשה
מצרכים לקרמל שומשום…
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/2 כוס קרם קוקוס חם (120 מ"ל – אפשר לחילופין שמנת להקצפה)
1/4 כוס ממרח עוגיות קרמל – או משהו בסגנון (65 גרם)
כף שומשום
50 גרם חמאה (או מחמאה)
3 כפות מיץ לימון (45 מ"ל)

אופן ההכנה …
מקרמלים על חום גבוה את הסוכר עד להמסה (ברגע שהסוכר מתחיל להתקרמל מנמיכים את גובה הלהבה וממשיכים לקרמל את כל הסוכר – עובדים על להבה נמוכה עד סוף התהליך)
מוסיפים לקרמל הנוזלי את קרם הקוקוס ומערבבים בזהירות כי זה רותח ומתיז
מבשלים את הקרמל עד שהוא אחיד לגמרי ובלי גושים
מוסיפים לקרמל את שאר המצרכים וממשיכים לערבב ולבשל עוד כמה דקות עד לאיחוד
מצננים את הקרמל שלא יהיה לוהט
ויוצקים כף קרמל בכל שקע של המאפינס
זה הזמן להתענג ובגדדדול
מה שנשאר מהקרמל ניתן להקפיא למטרה אחרת

בהצלחה😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מאפינס קוקוס שוקולדי ללא קמח_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

385 מתכונים