Share with:


פרווה

אופן הכנה

 

קטגוריית מאפינס (מתוק)
קטגוריות עוגות בחושות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
24 יחידות – תלוי בגודל התבנית

מצרכים…
2 כוסות סולת (320 גרם)
½1 כוסות קמח (210 גרם)
סוכר וניל
אבקת אפיה (10 גרם)
½1 כוסות סוכר (300 גרם)
½1 כוסות מיץ תפוזים (360 מ"ל)
1/2 כוס מיץ לימון (120 מ"ל)
2 ביצים גודל לארג'
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)

אופן ההכנה…
בקערה אחת מערבבים את המצרכים היבשים
ובקערה נוספת מערבבים את המצרכים הרטובים
מאחדים את שתי הקערות ומניחים בצד למנוחה של 15 דקות
בינתיים מדליקים תנור לחום של 160 מעלות
מורחים את השקעים של תבנית הנון סטיק במחמאה רכה ואחר כך מקמחים אותם ומנערים את עודפי הקמח
ממלאים את השקעים עד 1/2 סנטימטר לפני השוליים
אופים את המאפינס כ30 דקות או עד שהם מוכנים (בודקים עם קיסם)
מצננים היטב לפני שמחלצים את המאפינס מהתבנית
מפדרים באבקת סוכר כדי לאזן את החמיצות של העוגה ומתענגים
מרקם העוגה דחוס כפי שאני אוהבת
הערה – ניתן להכין מהבלילה עוגה במקום מאפינס
בהצלחה😋

אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

מאפינס סולת לימוני_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

388 מתכונים