Share with:


פרווה

אופן הכנה

 

קטגוריית חמוצים
שחר שולמית
מצרכים…
צנצנות זכוכית בגודל שרצוי לכם
לימונים בשרניים עם קליפה עבה
אריסה רגילה או חריפה – אופציונלי
מלח גס – עבה
שמן

אופן ההכנה…
מעקרים את הצנצנות עם מים רותחים ומייבשים אותן היטב
שוטפים היטב את הלימונים ומייבשים אותם
חותכים את הלימונים לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר
מניחים בקערה מלח גס וטובלים כל פרוסת לימון במלח רק בצד אחד של פרוסת הלימון ומניחים אותה בצנצנת
לאחר כמה שכבות של פרוסות לימון שמים כף עד 2 כפות של אריסה (אופציונלי)
כשמגיעים לקראת סיום הצנצנת דוחסים את הלימונים היטב לתחתית הצנצנת ומוסיפים פרוסות לימון עד כמה שניתן (הלימונים יגירו נוזלים וזה מצויין)
יוצקים מעל הלימונים שמן (כ2 סנטימטר) וסוגרים היטב את הצנצנת עם שקית ניילון מתחת למכסה
הערה – ניתן להכין לימונים כבושים רק עם מלח ושמן ללא אריסה
ואפשר כמובן לגוון את 2 הסוגים
מניחים את הצנצנות במקום מוצל כשבוע
מידי יום פותחים את הצנצנת ועם כף של פירה דוחסים את הלימונים כלפי מטה כדי שהמיץ יכסה אותם והם לא יתקלקלו
לאחר שבוע המעדן מוכן ומכניסים את הצנצנות למקרר

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

לימון כבוש_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

388 מתכונים