Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית
מצרכים לבצק
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
150 גרם סוכר
150 גרם שמן
50 גרם זרעוני חמניה
50 גרם זרעוני דלעת
500 גרם מיים
ציפוי…
ביצה טרופה ושומשום או סילאן
מדולל במים
אופן ההכנה…
בקערת המיקסר לערבב את החומרים היבשים דקה אחת..להוסיף את השמן והמיים וללוש כ10 דקות להמשיך בלישה כ 10 דקות…
ביד משומנת היטב לעטוף את הבצק מסביב לכסות בנילון נצמד ולהמתין עד להכפלת הנפח
בידיים משומנות לחלק את הבצק לחתיכות של 100 גרם ולכדרר כל חתיכה לעיגול ולהניח בצד… לחכות רבע שעה לפחות לפני שמתחילים ליצור את הלחמניות ולהתחיל לעבוד עם החתיכה הראשונה שכדררנו והלאה… לגלגל כל חתיכת בצק לגליל של 50 סנטימטר וליצור צורת לחמניה (מצורף סירטון למי שמעונינת לראות איך מכינים את הצורה)
לטבול את הלחמניה במי סילאן ולצפות בשומשום ולהתפיח שעה נוספת…
לחמם תנור למצב טורבו על 190 מעלות ולאפות עד הזהבה
בהצלחה 😋

לחמניות מתוקות עם זרעונים_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים