Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית

יצאו לי 2 תבניות בינוניות

מצרכים לבצק…
1 גביע (250 גר') קוטג'
1 גביע (200 גר') יוגורט (אפשר להמיר ללבן)
2.5 כוסות (350 גר') קמח
1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
1 כפית מלח

למלית…
חמאה
אריסה
מלח
גבינה צהובה מגורדת או תערובת של סוגי גבינות
שום גבישי

הכנת הבצק…
מחממים תנור ל – 170 מעלות. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את הקוטג' והיוגורט … בקערה נפרדת מנפים את הקמח אבקת האפייה מוסיפים את המלח ומערבבים… מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד להיווצרות בצק…מחלקים את הבצק ל6 חלקים…משטחים על גבי נייר אפיה בתוך התבנית חלק אחד של הבצק בכמה שלבים עד לגודל התבנית…מורחים חמאה מומסת… מפזרים אבקת שום ומלח…מורחים אריסה ומפזרים גבינה צהובה…מכינים על גבי נייר אפיה נוסף עוד שכבת בצק בגודל התבנית ומניחים אותה על גבי המילוי…וחוזרים שוב על תהליך המילוי וסוגרים עם עלה נוסף…בכל תבנית יש 3 שכבות של בצק ופעמיים מילוי…מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום ואופים בחום בנוני עד להזהבה…
חותכים לרצועות ומתענגים…

בתאבון 😋

לחם שום גבינה צהובה ואריסה_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים