Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית מידות אוניבסליות
מצרכים…
קילו קמח
2 כפות שמרים לעשות יבשים
10 גרם אבקת אפיה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כף מלח
160 מ”ל שמן (2 /3 כוס)
2 כוסות ועוד רבע של מיים פושרים ( 540 מ"ל)

אופן ההכנה…
בקערת המיקסר עם וו לישה לערבב את החומרים היבשים… להוסיף את הרטובים וללוש על מהירות נמוכה כ10 דקות
לשמן את כדור הבצק… לכסות ולהתפיח אותן עד הכפלה…

ללחם שום
לשטח את כל המסה על גבי משטח אפיה עם נייר אפיה בעזרת ידיים משומנות (לשטח… לתת מנוחה קצרה ושוב לשטח עד שהבצק מכסה את כל התבנית…) לסמן חריצים לפי הגודל הרצוי… למרוח מעל שמן זיית שמעורבב עם ממרח פסטו אריסה שום כתוש ולתבל בפלפל שחור גרוס פפריקה מתוקה גרוסה ומלח… להתפיח שוב עד הכפלה..
(אפשר להכין כדורים כל חלק במשקל 50 גרם)
לאפות בתנור שחומם מראש על חום של 160 מעלות עד הזהבה… מיד כשמוציאים מהתנור מורחים שוב מהרוטב של השום

פיצה או ג'בטות…
לחלק את הבצק ל3 חלקים שווים לפתוח לאט לאט כל חלק לעיגול בגודל של התבנית…למרוח על החלקים רוטב לפיצה ולפזר מעל זיתים או תירס וגבינה צהובה

לג'בטות …
לפזר מעל בצל ירוק מטוגן
קוביות בטטה אפויות
פלפלים קלויים
תיבול לפי הטעם
אפשר לאפות יחד 2 תבניות בטורבו על חום של 160 מעלות עד הזהבה
בהצלחה 😋

לחם שום…ג'בטות…פיצות_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

157 מתכונים