Share with:


חלבי

אופן הכנה

קטגוריית כיסונים אפויים
קטגוריית בצקים אפויים ממולאים
שחר שולמית – מידות אוניברסליות

מצרכים…
½1 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)
כף שמרים יבשים (10 גרם)
כף סוכר (10 גרם)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
5 כוסות קמח (700 גרם)
כפית מחוקה מלח
מצרכים למלית…
גבינת קשקבל מגורדת
גבינת צי'דר מגורדת
גבינה צהובה מגורדת
או מיקס אחר שאתם אוהבים
ממרח עגבניות מיובשות
אריסה חריפה – אופציונלי
מצרכים לציפוי…
1/4 כוס מים (60 מ"ל)
כך סילאן (15 מ"ל)
תערובת לציפוי לחמניות או שומשום

אופן הכנת הבצק…
בקערה גדולה מערבבים את המים עם השמרים והסוכר ומניחים בצד 10 דקות
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים ידנית מספר דקות לבצק אחיד
עוטפים את הבצק במעט שמן ומכסים את הקערה בנילון נצמד עד להכפלת הנפח
בידים משומנות מחלקים את הבצק ל14 יחידות כל יחידה במשקל של כ – 100 גרם
מכדררים כל יחידה לכדור ומניחים אותה על גבי שקית נילון
כשמסימים להכין את הכדורים מתחילים לעבוד עם הכדור הראשון שהכנו וכן הלאה
מניחים כל כדור בצק על גבי שקית נילון ופותחים אותו לגודל של פיתה
מורחים במרכז הבצק מעט ממרח עגבניות ומעט אריסה
מפזרים מעל כף מכל סוג של גבינה וסוגרים לחצי עיגול הופכים ומשטחים למעין לחמניה מאורכת ומניחים בתבניות (מצורף סירטון)
בהעדר תבניות מניחים את הלחמניות על גבי נייר אפיה שמונח על משטח אפיה
לאחר הכפלת הנפח פעם נוספת
מורחים את הלחמניות במי סילאן ומפזרים מעל תערובת לציפוי לחמניות
אופים כ25 דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות או עד להזהבה

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית
👇👇👇  לסרטון לחצו על הקישור  👇👇👇 👇👇👇
https://www.facebook.com/100005751362528/videos/pcb.760345662351761/762299775753876

לחם ממולא בגבינות,ממרח עגבניות מיובשות ואריסה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

359 מתכונים