Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית …מידות אוניברסליות
מצרכים…
בקערה גדולה לשים
500 גרם קמח
2 כפות סולת
2 כפות סוכר
כף מלח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות אבקת אפיה
ליטר מיים
אופן ההכנה…
לבלדר הכל היטב למסה אחידה ללא גושים… לכסות ולהניח לשעתיים..מערבבים היטטטטב עם כף את המסה התפוחה עד שהיא יורדת מהנפח שלה
הערה חשובה…לשים את המסה המוכנה בקערה גדולה עם מכסה ולכסות כי זה תופפפפח
לשמן מחבת טפלון קוטר 20 סנטימטר עם נייר אפיה משומן
(משמנים עם הנייר את התבנית לאחר כמה יחידות של לחוח ולא לאחר כל טיגון )
לצקת למחבת חצי כוס מהמסה לפזר את המסה בבסיס המחבת על ידי נענוע המחבת ביד באויר ולטגן בחום בינוני עד שהכל נראה חורים חורים… מכסים את המחבת ומטגנים מכוסה עוד 2 דקות… להניח את הלחוח המוכן בצלחת כשבין שכבה לשכבה שמים שקית נילון ומעל מכסים במגבת…כשמסימים לטגן את הלחוח מחזיקים את המחבת הריקה כמה שניות באויר ואז יוצקים לתוכה עוד שכבה מהמסה
ומשתדלים לא לזלול הכל לפני שממלאים בתוספת

מידי פעם לערבב עם כף את המסה שבקערה שתישאר אוורירית

אוכלים את זה עם כל מיני תוספות… ביצים קשות… אריסה… זיתים… מלפפון חמוץ… עמבה… חציל בטחינה… לימון כבוש… בטטה בצי'לי…סלט גזר פיקנטי וכו'

בהצלחה🌷

מתכוןמתכון

לחוח_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

140 מתכונים