Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים לבצק…
קילו קמח
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
650 מ"ל מים
כף מלח
1/4 כוס שמן זית

חומרים למלית…
3 חבילות בצל ירוק מטוגן
אורגנו יבש
250 גרם גבינת מוצרלה
פפריקה מרוקאית
זעתר
מלח פלפל

אופן ההכנה…
מכינים תחילה את המלית
מטגנים את הבצל… מתבלים באורגנו זעתר פפריקה מלח ופלפל ומצננים את הבצל לפני שמוסיפים לו את המוצרלה

מכינים את הבצק… בקערת המיקסר עם וו לישה שמים מים שמרים וסוכר מערבבים קלות וממתינים כ2 דקות…
מוסיפים את הקמח ולשים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד…
מוסיפים מלח ושמן זיית ולשים כ 8 דקות נוספות…(הבצק יוצא רך ודביק) משמנים את הבצק ומכסים בנילון נצמד עד להכפלת הנפח
מכינים צלוחית עם שמן להמשך העבודה (ושמים שקיות נילון של מזון על השייש כי על כל שקית נשים חתיכת בצק) בידיים משומנות מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם יוצא 9 חתיכות ומניחים כל חתיכה על גבי שקית ניילון… בידיים משומנות פותחים כל חתיכת בצק לעיגול גדול יותר מפיתה רגילה… מפזרים במרכז כל עיגול 2 כפות מלאות מהמלית וסוגרים את הבצק למעין שקיק… הופכים את השקיק כשהצד הפתוח יהיה כלפי מטה… ובידיים משומנות פותחים לאט לאט את הבצק הממולא לעיגול גדול יותר מפיתה…מרימים ביד ימין את השקית עם הבצק ומניחים את הבצק בתוך יד שמאל מסירים את הניילון… מניחים את הבצק במחבת משומנת על הצד הפתוח
(כל פיתה משמנים מחדש את התבנית) ופותחים אותו לגודל המחבת… מטגנים על להבה נמוכה עד הזהבה… הופכים לצד השני ומטגנים גם אותו… מיד כשמוציאים מהמחבת שמים את הפיתה בתוך שקית ניילון פתוחה לריכוך המרקם למצב מושלללם

רצוי לעבוד על 2 מחבתות

בהצלחה 😋

מתכוןמתכון

לאפות במחבת ממולאות בזעתר בצל ירוק ומוצרלה… טעעעעעעעים 😋_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים