Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

שחר שולמית – מידות אוניברסליות

מצרכים לתבשיל…
330 גרם שעועית אדומה
(מים וכפית מלח לבישול השעועית)
6 בצלים בינוניים
חבילת כרפס עלים רק המקלות
1/2 כוס שמן (105 גרם)
2 כפיות מחוקות כורכום
כפית מחוקה פלפל – לימון פרסי ושום (של אהרוני)
2 כפיות מחוקות תבלין כוזברה
כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
2 כפות מחוקות אבקת מרק עוף
כפית מחוקה מלח
½1 קילו חזה עוף
8 לימונים פרסיים יבשים
חבילת פטרוזליה טחונה עם 2 כוסות מים (480 מ"ל)
חבילת כוזברה טחונה עם 2 כוסות מים (480 מ"ל)
3 חבילות פטרוזיליה קצוצות דק
½1 כוסות מיץ לימון טרי (360 מ"ל)

אופן ההכנה…
יום קודם משרים את השעועית במים
שוטפים ומבשלים את השעועית עם מים וכפית מלח עד לריכוך ראשוני
מסננים את השעועית מהנוזלים ומניחים בצד
מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות
שוטפים וחותכים את מקלות הכרפס לפרוסות דקות
מטגנים אותם עם השמן והתבלינים עד לריכוך
שוטפים וחותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומוסיפים אותו לסיר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות
מוסיפים לסיר את הלימונים לאחר ששטפנו אותם
מוסיפים לסיר את המים הירוקים של הפטרוזליה והכוזברה ומביאים לרתיחה
מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים את התבשיל כ15 דקות
מוסיפים לסיר את הפטרוזליה הקצוצה השעועית האדומה ומיץ הלימון ומבשלים אותם עוד כ15 דקות

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

ירוק חמוץ וטעים – חזה עוף עם המון ירק_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

357 מתכונים