Share with:


אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

קרם שקדים פיסטוק…
50 גרם חמאה נוזלית
50 גרם סוכר
50 גרם שקדים טחונים
20 גרם קורנפלור
1 כף עראק
1 ביצה L
2 כפות מחית פיסטוק
לערבב בקערה את החמאה הנוזלית עם מחית הפיסטוק…להוסיף את הביצה ולאחד מסה…להוסיף את שאר החומרים…למלא את הטארטלטים עד 3/4 מגובה הטארטלט ולאפות בחום של 160 מעלות כ10 דקות

קרמו שזיפים…
לשים בכוס 5 גרם ג'לטין יחד עם 25 גרם מיים לערבב ולהניח רבע שעה…
לשים בסיר 3 ביצים גודל לארג'
יחד עם 120 גרם מחית שזיפים ו50 גרם סוכר…לערבב עם מטרפה כל הזמן עד להסמכה טובה…כשזה מוכן להוסיף לסיר 125 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה…להוסיף את הגלטין לאחר שהמסנו אותו מספר שניות במיקרו…לאחד מסה ולצקת לתבניות

ספוג במיקרו…
להקציף במיקסר 3 ביצים לאר'ג יחד עם
80 גר' סוכר לקצף בהיר ותפוח…
מורידים מהירות ומוסיפים כפית שמן…
מוסיפים 5 גרם אבקת אפיה ו20 גר' קמח..
מערבלים עד לאיחוד ולא יותר..מחלקים את המסה ל7 כוסות קפה גדולות מאוד לא יותר מגובה של שליש מסה לכוס..מוסיפים לכל כוס צבע לפי בחירה ושמים כל כוס בודדת במיקרו למשך דקה אחת…מיד כשמוציאים את הכוס מהמיקרו להניח אותה הפוכה על גבי נילון ולחרוץ את תחתיתה כדי לתת לאדים לצאת מהספוג…לאחר כמה דקות צינון להוציא את הספוג מהכוס בעזרת סכין…ולהניח כל חלק בשקית נפרדת

קוויאר…שחר שולמית
לשים בסיר קטן
100 גרם מיץ או מחית
150 גרם מים
60 גרם סוכר
5 גרם אגר אגר מעורבב עם 20 גרם סוכר…
מחממים מיץ מים וחלק מהסוכר…
מערבבים את הסוכר עם האגר אגר ומוסיפים לנוזל ומערבבים כל הזמן…
מביאים לרתיחה מספר דקות…מערבבים כל הזמן
מצננים מעט
מעבירים לבקבוק לחיץ ומטפטפים לתוך שמן קר מאאאוד מאאאוד
מסננים את הקוויאר ושוטפים במים קרים…ניתן להקפיא
בתאבון…😋

טרטלטים מוכנים במלית קרם שקדים פיסטוק…מעל קרמו שזיפים ובקישוט קוויאר_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

123 מתכונים