Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית מידות אוניברסליות

עוגה שהכנתי לבעלי לעבודה… חוסלה…
קבלתי חתיכה אחרונה וצילמתי לכן אותה…
היא מאאאאאאוד טעימה

בצק פריך לטארט
מצרכים…
135 גרם קוביות חמאה קרות
75 גרם אבקת סוכר
35 גרם אבקת קקאו
50 גרם אבקת שקדים
200 גרם קמח
קורט מלח
מעט וניל לטעם
50 גרם ביצים

אופן ההכנה…
לשים במגימיקס את כל חומרי הבצק מלבד הביצה עד למראה פירורי …להוסיף את הביצה ולערבב עד איחוד ותו לא… הבצק מוכן מידית לעבודה
לרדד את הבצק לעובי של חצי סנטימטר ולסמן עיגול שיהיה בגודל הרינג פלוס הדופן…לשטח את הבצק בתחתית ובדפנות ולהסיר עודפים ולהקפיא…להכין מהשאריות את הרשת ולהקפיא עד לאחר הכנת מלית הגבינה…

מלית גבינה…

500 גרם גבינת טוב טעם
200 מ"ל שמנת של פעם 27%
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 ביצים L
50 גרם קמח

אופן ההכנה…
בקערה טורפים היטב את הגבינה והשמנת לתערובת אחידה ( זה בסדר אם נותרים מעט גושים קטנים של גבינה – הם יתמוססו באפייה)
מוסיפים סוכר… סוכר וניל… מלח וקליפת לימון וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
יוצקים את מלית הגבינה על גבי הקלתית הקפואה
משחררים בעדינות את רשת הבצק וקורצים מידה של עיגול פנים הטארט ומניחים אותה בזהירות על גבי הגבינה…(אם זה רך… להקפיא שוב ואז לשחרר)
אם אין שבלונה אפשר לגרד את הבצק לפרורים ואז להניח עח גבי הגבינה

אופים בחום של 160 מעלות עד הזהבה כשעה… העוגה תופחת ויורדת לאט בחזרה
נהדרת לאחר הקפאה גם בחיתוך וגם בטעם

בהצלחה 🌷

מתכוןמתכון

טארט גבינה_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

149 מתכונים