Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית… מידות אוניברסליות
תבנית לב או עגולה בגודל / קוטר של 24 סנטימטר
מצרכים לבצק פריך…
135 גרם קוביות חמאה קרה
3/4 כוס אבקת סוכר (114 גרם)
1/2 כוס אבקת שקדים (45 גרם)
¾1 כוסות קמח (245 גרם)
קורט מלח
מעט תמצית וניל לטעם
צבע מאכל סגול לפי דרישה
ביצה גודל לארג'

אופן ההכנה…
שמים במעבד מזון את כל המצרכים מלבד הביצה ומעבדים עד למראה פירורי
מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 1/2 סנטימטר בגודל שיספיק לבסיס התבנית ולדופן ומקררים אותו 60 דקות במקרר
משטחים את הבצק בסבלנות בתבנית ומעצבים את הבסיס והדפנות
מסירים בסכין את עודפי הבצק משולי התבנית ומקפיאים את התבנית עם הבצק 120 דקות
מחממים תנור לחום של 160 מעלות

מצרכים למלית הגבינה…
500 גרם גבינת טוב טעם
200 מ"ל שמנת של פעם 27%
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
מעט תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 ביצים גודל לארג'
1/3 כוס קמח תופח (46 גרם)

אופן ההכנה…
מערבבים בקערה את המצרכים בהדרגה לפי סדר כתיבתם עד לתערובת אחידה ודלילה ויוצקים את הבלילה אל הקלתית הקפואה
אופים את העוגה כ60 דקות או עד הזהבה
(אני מניחה בתנור מעל העוגה רשת נוספת ומעליה מניחה נייר אפיה כדי להגן על גוון העוגה מפני הזהבת יתר)
העוגה תופחת וחוזרת למקומה
מקשטים לפי הצורך…
אני מרחתי על העוגה בעודה חמה דבש מדולל במעט מים ופיזרתי מעליה קוקוס מקורמל
קישטתי ברשת דקורטיבית ובלבבות שהכנתי משאריות הבצק שנשאר (אותן אפיתי בנפרד)

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

טארט גבינה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים