Share with:


חלבי

אופן הכנה

מידות אוניברסליות

בצק פריך לטארטלטים
מצרכים
135 גרם קוביות חמאה קרות
75 גרם אבקת סוכר
35 גרם אבקת שקדים
300 גרם קמח
קורט מלח
מעט וניל לטעם
50 גרם ביצים
צבע מאכל כתום באבקה לפי צורך
אופן ההכנה…
לשים במגימיקס את כל חומרי הבצק מלבד הביצה עד למראה פירורי …להוסיף את הביצה ולערבב עד איחוד ותו לא… הבצק מוכן מידית לעבודה
להכין טארטלטים בתבניות הסיליקון מהבצק ולהקפיא… לאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות מכוסה בנייר אפייה (למנוע השחמה ולשמור על הגוון) עד הזהבה

שוקולד לימון
מצרכים
25 גרם מיץ לימון
כף שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים את מיץ הלימון יחד עם השמנת המתוקה
לתת רתיחה על אש קטנה של 2 דקות ולכבות… לשים פנימה את השוקולד ולערבב עד לאיחוד
לשים בכל טארטלט כפית מהגנאש (לא משתמשים בכל הכמות)

בראס שקדים
לקלות בתנור שקדים גרוסים ולשים בכל טארטלט כפית שקדים

מלית שוקולד פרלינה
(קונים בחנויות של מוצרי אפיה)
לשים בכוס חצי ממרח שוקולד פרלינה ולחמם במיקרו בפולסים ולערבב בין לבין עד שהממרח יהיה במרקם נוזלי כדי שיכנס בצורה טובה ומפולסת לטארטלט… ממלאים את הטארטלט בממרח עד השוליים ומניחים מעל טבעת מרציפן קפה

מרציפן קפה מהיר…
(הכמות גדולה מהרבה ממה שצריך… ותמיד יש לי מה לעשות עם מרציפן)
בקערת המיקסר לשים
500 גרם קמח שקדים
500 גרם סוכר
100 מ" ל מיים
1/8 כוס אוניברסלית קפה נמס
לערבב עם וו גיטרה על מהירות נמוכה כ10 דקות… מידי דקה לעצור את פעולת המיקסר ולהוריד את המרציפן לתחתית הקערה…
לשים את המרציפן בשקית נילון סגורה במיקרוגל למשך דקה אחת ןללוש אותו ידנית בתוך השקית כ2 דקות והבצק מוכן לעבודה… (אפשר לחלק את הבצק ולצבוע בצבעי ג'יל לפי הצורך)
מלאתי את תבניות הסיליקון במרציפן והקפאתי עד להרכבת הטארטלט…

מקשטים לפי הצורך

בהצלחה 😋

טארטלטים עבודת יד בשכבות… מלית שוקולד לימון… בראס שקדים… שוקולד פרלינה…ומרציפן קפה_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

123 מתכונים