Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית… מידות אוניברסליות

יוצא בערך כמות של 2 צינצנות שקונים בסופר
אפשר להכין את החלב המרוכז גם עם חלב צמחי לא ממותק… חלב שקדים… חלב קוקוס… חלב סויה או שמנת צמחית בתוספת של שמן קוקוס או מרגרינה במקום החמאה

אם משתמשים בחלב צמחי כדאי לתת לתערובת להתבשל תוך בעבוע עדין על סף רתיחה כדי שלא תתפרק

מצרכים…
ליטר חלב רגיל (או מה שבחרנו מהאפשרויות המצוינות למעלה)
500 גרם סוכר ( 2 ועוד 1/2 כוסות)
50 גרם חמאה או מחמאה או שמן קוקוס
5 כפות קורנפלור
125 מ"ל מיים(חצי כוס)
מעט תמצית וניל

אופן ההכנה…
שמים בסיר את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית… מיד כשרותח מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה…
מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב… מערבבים את הקורנפלור עם המים בקערה קטנה עד למרקם חלק ויוצקים לסיר בזרם דק תוך כדי עירבוב…
מבשלים עוד כ10 דקות תוך כדי ערבוב רציף כדי שלא יווצרו גושים ותחתית הסיר לא תיחרך… בתום הבישול החלב עדיין אמור להיראות קצת דליל אבל הוא יתייצב בקירור.
יוצקים את החלב המרוכז ל2 קופסאות ומעבירים למקרר לכמה שעות להסמכה. (שומרים במקרר אך אפשר גם להקפיא)

בהצלחה…

חלב מרוכז בייתי_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

123 מתכונים