Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
תבנית סיליקון מלבנית גודל 28/36 סנטימטר וגובה 1 סנטימטר
מרופדת בבסיס שלה בנייר אפיה (מניחים בה נייר אפיה בכל פעם שאופים בה עוגה)
אופים כל פעם עוגה אחת ובסופו של תהליך מצמידים אותם זו לזו בממרח וחותכים לחתיכות מלבניות

מצרכים לשכבה עליונה עוגת מזרה שוקולד…
6 ביצים גודל לארג'
כוס שמן
כוס סוכר חום
כוס קמח תופח
3/4 כוס קוקוס
אריזה של אינסטנט וניל (80 גרם)
כוס מזרה שוקולד
מחממים תנור ל150 מעלות

אופן ההכנה…
בקערה גדולה מערבבים היטב במטרפה ידנית את הביצים עם השמן והסוכר
מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את המסה לתבנית הסיליקון ואופים בתנור כ30 דקות או עד הזהבה
(טיפ…מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מניחים עליה שקית ניילון ומעל מניחים משטח אפיה ולוחצים עליו במשך כדקה כדי לפלס את העוגה)
מצננים את העוגה / מקפיאים היטב ורק לאחר מכן מחלצים אותה מהתבנית ומניחים אותה על משטח עם נייר אפיה במקפיא

מצרכים לשכבה אמצעית עוגת תפוזים קוקוס…
4 ביצים גודל לארג'
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס סוכר
סוכר וניל
200 גרם קמח
אבקת אפיה
כוס קוקוס
מחממים תנור לחום של 150 מעלות

אופן ההכנה…
מניחים בקערה את המצרכים הרטובים ומערבבים אותם היטב עם מטרפה ידנית מוסיפים את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד המסה
יוצקים את המסה לתבנית הסיליקון ואופים כ30 דקות או עד הזהבה
(טיפ…מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מניחים מעליה שקית נילון ומעליה מניחים משטח אפיה ולוחצים עליו במשך כדקה כדי לפלס את העוגה)
מצננים את העוגה / מקפיאים היטב ורק אחר כך מחלצים אותה מהתבנית ומניחים אותה מעל העוגה השניה במקפיא עם נייר אפיה ביניהן

מצרכים לשכבה תחתונה בראוניז טחינה…
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
כוס סוכר
סוכר וניל
5 ביצים גודל לארג'
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
מחממים תנור לחום של 150 מעלות

אופן ההכנה…
שמים בקערה את השוקולד והשמן וממיסים אותם במיקרוגל בהדרגה עד להמסה מלאה
מוסיפים לקערה בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד
אופים את הבראוניז כ30 דקות או עד שהבראוניז יתייצב
(טיפ…מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מניחים מעליה שקית נילון ומעליה מניחים משטח אפיה ולוחצים עליו במשך כדקה כדי לפלס את העוגה בעודה חמה)
מצננים את העוגה / מקפיאים אותה היטב לפני שמחלצים אותה מהתבנית ומניחים אותה מעל העוגה השניה במקפיא עם נייר אפיה ביניהן
מוציאים מהמקפיא את 3 העוגות
מניחים את עוגת הבראוניז מעל משטח אפיה
מורחים מעליה ממרח שוקולד או ממרח אחר שאוהבים ומניחים מעליה את עוגת התפוזים קוקוס ומורחים גם מעליה מעט ממרח שוקולד ומניחים מעליה את עוגת מזרה השוקולד
חותכים את העוגה לחתיכות מלבניות בסכין חיתוך מקצועית ומקשטים לפי טעמכם

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

חיתוכיות בראוניז…תפוזים קוקוס ומזרה שוקולד_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים